Początek istnienia firmy sięga 1982 roku. Wówczas Stanisławą i Marian Rostek postanawiają wybudować piekarnię. Wszystkie swoje oszczędności przeznaczają na budowę zakładu, który powstaje w Nisku. Uczą się rzemiosła od podstaw i pracują na to aby klient zawsze otrzymywał chleb najwyższej jakości. W piekarni pracuje zaledwie kilka osób. Zapotrzebowanie jest bardzo duże a możliwości produkcyjne niewielkie, dlatego właściciele stale inwestują. Z biegiem lat początkowo mała piekarnia staje się rozbudowanym zakładem wyposażonym w nowoczesne rozwiązania technologiczne i zatrudniający kilkadziesiąt osób.
W 1995 roku powstaje drugi zakład w Pysznicy, wyposażony w nowoczesne maszyny i urządzenia. Do pracy w piekarni angażuje się coraz młodsze pokolenie rodziny Rostek dlatego firma może rozwijać się na wielu płaszczyznach Jako pierwsi w regionie inwestujemy w metodę cool-rising polegającą na kontrolowanym procesie chłodzenia i garowania. Kolejnym krokiem jest otwieranie własnych sklepów firmowych gdzie klienci mogą kupić chrupiące pieczywo prosto z pieca. W Piekarni stale poszerzamy asortyment wypieków tak aby każdy klient znalazł dla siebie coś wyjątkowego. Jakość i tradycja są dla nas najważniejsze dlatego chleby zawsze wytwarzamy tradycyjnie na bazie naturalnego zakwasu. Do wszystkich naszych wypieków używamy wyłącznie najwyższej jakości składników, ziaren, oraz naturalnych dodatków.