PIEKARNIA ROSTEK

Historia firmy

PIEKARNIA ROSTEK
Historia Firmy
Historia Piekarni Rostek to przede wszystkim historia rodziny, a właściwie historia Mariana Rostek, który w wypiekaniu chleba stał się prawdziwym mistrzem . Dzięki ciężkiej pracy i determinacji stworzył rodzinną firmę, która z sukcesem działa na rynku od kilkudziesięciu lat.
Piekarnia Rostek
Początki

Początek istnienia firmy sięga 1982 roku. Wówczas Stanisławą i Marian Rostek postanawiają wybudować piekarnię. Wszystkie swoje oszczędności przeznaczają na budowę zakładu, który powstaje w Nisku. Uczą się rzemiosła od podstaw i pracują na to aby klient zawsze otrzymywał chleb najwyższej jakości. W piekarni pracuje zaledwie kilka osób. Zapotrzebowanie jest bardzo duże a możliwości produkcyjne niewielkie, dlatego właściciele stale inwestują. Z biegiem lat początkowo mała piekarnia staje się rozbudowanym zakładem wyposażonym w nowoczesne rozwiązania technologiczne i zatrudniający kilkadziesiąt osób.

Piekarnia Rostek
Rozwój

W 1995 roku powstaje drugi zakład w Pysznicy, wyposażony w nowoczesne maszyny i urządzenia. Do pracy w piekarni angażuje się coraz młodsze pokolenie rodziny Rostek dlatego firma może rozwijać się na wielu płaszczyznach Jako pierwsi w regionie inwestujemy w metodę cool-rising polegającą na kontrolowanym procesie chłodzenia i garowania. Kolejnym krokiem jest otwieranie własnych sklepów firmowych gdzie klienci mogą kupić chrupiące pieczywo prosto z pieca. W Piekarni stale poszerzamy asortyment wypieków tak aby każdy klient znalazł dla siebie coś wyjątkowego. Jakość i tradycja są dla nas najważniejsze dlatego chleby zawsze wytwarzamy tradycyjnie na bazie naturalnego zakwasu. Do wszystkich naszych wypieków używamy wyłącznie najwyższej jakości składników, ziaren, oraz naturalnych dodatków.

Jesteśmy rozpoznawalną marką
doskonałej jakości, tradycji
i troski o klienta.

Dziękujemy że jesteście z nami każdego dnia.